Oprichting Stichting Hoogsensitieve Mannen

Maandag 25 maart is met een paar handtekeningen het platform Hoogsensitieve Mannen geëvolueerd naar een stichting. Stichting Hoogsensitieve Mannen is daarmee een feit! Hiermee kunnen we het platform voor Hoogsensitieve Mannen verder laten groeien. Hieronder enkele ambities die ook terecht zijn gekomen in onze statuten.

Doel van de stichting

Bij de oprichtingsakte horen een aantal zaken, het definiëren van je doelen is een van de belangrijkste. In onze statuten staat:

De Stichting heeft ten doel kennis over – en bewustwording van hoogsensitiviteit bij mannen te vergroten, naast acceptatie, het verbeteren van hun welzijn en emanciperen van de (hoog)gevoelige man in de maatschappij en voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Hoe willen we dat doen?

Ook staat in de akte dat we dat doel willen bereiken door:

  1. hoogsensitieve mannen bewust maken van het feit dat ze hoogsensitief zijn, door onder andere het initiëren, uitvoeren, organiseren en coördineren van campagnes op diverse media;
  2. hoogsensitieve mannen begeleiding en informatie geven om meer te profiteren van, en minder last te hebben van de nadelen van hoogsensitiviteit. Door op website(s) informatie te bieden over mannen in combinatie met hoogsensitiviteit. Door activiteiten te ontwikkelen die hiermee verband houden of hiervoor bevorderlijk zijn, zoals het initiëren, uitvoeren, organiseren en coördineren van programma’s, interventies, projecten, trainingen, evenementen en ontmoetingsplekken zoals mannencirkels;
  3. we willen de maatschappij laten zien dat het oké is om een gevoelige man te zijn, door onder andere het initiëren, uitvoeren, organiseren en coördineren van campagnes op diverse media.

Plannen

We gaan ook de ANBI status verkrijgen – dat staat voor een goede doelen stichting – zodat we donateurs en fondsen kunnen aanhaken.

De komende tijd zullen we meer van onze plannen laten zien en wie er bij betrokken zijn. Want we doen en kunnen dit niet alleen. Je hoort van ons!

Een mijlpaal die gevierd mag worden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *