Wie zijn we

Wilko

Een onbezorgde jeugd en het liefst een beetje onzichtbaar, dat vond ik fijn. Introvert en geïnteresseerd in de kern van mijn bestaan en kwaliteiten. Aangetrokken door het onbewuste en het mysterie van het leven, wil ik graag ontdekken hoe de mens en de  wereld in elkaar zit. Hoe ik mij daarin moet, kan en wil verhouden, dat is een prachtige opdracht.

De liefde voor de natuur, de dieren en muziek zit diep. De intense gevoelens die dat bij mij al vroeg teweeg bracht heeft mij ook nooit losgelaten. Integendeel, ik vond het fijn en wilde meer. Op de boerderij, op het platteland, tussen de dieren en in de natuur kwam dat goed uit.

JoyDekokEMD2021-Wilko-12

Verschillende werkzaamheden kwamen op mijn pad waarin vrijheid een belangrijk onderdeel was en nog steeds is . Empathie, toekomstgerichtheid, interesse in de uniekheid van de mens, leergierigheid en zo nog wat talenten maken dat ik plezier heb in wat ik doe. Dat ik nu sinds 8 jaar als coach op een ontspannende manier mensen bewust mag maken van hun eigen kwaliteiten en talenten vind ik een voorrecht. Goeie bewezen tools gebruiken en intuïtief werken, die combinatie, daar ga ik voor. Gaandeweg heb ik  met veel mensen mooie ontmoetingen gehad en viel mij op dat mensen met empathie hoog in hun talentenlijstje ( CliftonStrengths van Gallup) veelal beschikken over het temperament  hoog sensitief.  Dat ik daar wat meer mee moest doen lag voor de hand. 

Mijn eigen bewustzijn, voor wat betreft hoog sensitiviteit, gaat ver terug maar kreeg pas een naam sinds Elaine N. Aron haar boek uitbracht in 1996. Een groot aanpassingsvermogen en later bewustwording, maakte dat ik redelijk kon omgaan met de ongemakken van het hsp zijn. Toch was ik mij er wel degelijk van bewust en dat voelde heel vaak niet fijn. De positieve kanten van hsp zijn gaf ik voorrang en dat maakt mij blij.

Kijk op mijn persoonlijke website  https://ontdekmijnsterkepunten.nl/ voor verder informatie.

Arnold

Opgevoed in een klein dorp in de Achterhoek heb ik mij altijd al anders gevoeld dan anderen. Ik was gevoeliger, “zachter” dan de rest en dat had wel consequenties. Ondanks dat was ik wel hard voor mezelf, ik moest altijd veel van mijzelf en wilde mezelf wel bewijzen.

Na een lastige middelbare schoolperiode, heb ik geschiedenis gestudeerd. Ik hou enorm van verhalen en ook al had ik geen idee wat ik ermee moest leek dit voor mij de beste optie. Door een stage voor die opleiding ben ik bij een uitgeverij gaan werken. Mijn carrière ging zo van redactie, naar online marketing, op het randje van IT. En ondertussen deed ik ook nog in deeltijd de kunstacademie, richting vrije kunst. Ik heb een brede interesse, het is soms best lastig voor mij om gefocust te zijn. Als ik daar zo op terugkijk lijk ik best een druk baasje, maar dat valt best mee. Omdat ik wel bijna altijd in deeltijd gewerkt heb. Dan moest ik ook wel, merkte ik,  omdat het werk me anders te veel werd. Ik wist niet hoe dat kwam, alleen maar dat dat zo werkte voor me.

Sommige banen werkten beter voor me dan andere. Sommige aspecten vond ik leuk, andere minder. Maar naarmate de leeftijd vorderde, snapte ik wel steeds beter wat ik wilde en wat ik niet wilde. Het vier dagen op kantoor zitten begon me ook steeds meer tegen te staan. Ik zat niet helemaal op mijn plek, maar ik miste de moed en kennis om er iets aan te doen. Uiteindelijk had ik er zo genoeg van dat ik op zeker moment besloten heb de knop om te zetten en het echt te gaan aanpakken. Zo maakte ik een omslag en kwam ik bij coaching terecht om meer voor mensen te kunnen betekenen.

Hoogsensitiviteit is een belangrijk thema in mijn leven, ook al had ik het grootste deel van mijn leven helemaal niet door wat het precies inhield. Het heeft me geholpen mezelf als volwaardige man te zien, met eigenschappen die net iets anders zijn dan doorsnee.

Bekijk ook mijn website arnoldtenoever.nl voor meer informatie over mij en mijn wandelcoachpraktijk.

Onze visie

We willen hoogsensitieve mannen helpen zichzelf te accepteren en goed voor zichzelf te zorgen. Daarnaast dragen we uit dat de hoogsensitieve man een belangrijke rol speelt in het ter discussie stellen van traditionele mannelijke normen, waarden en gedrag. We willen het taboe doorbreken dat de man niet gevoelig en emotioneel mag zijn. We willen een ander beeld geven van het begrip mannelijkheid, met ook ruimte voor sensitiviteit.

Onze missie

Dat mannen ook hoogsensitief kunnen zijn, dat is nog niet helemaal ingeburgerd in onze maatschappij. Daar willen we dan ook ons steentje aan bijdragen door laagdrempelige kennismaking en informatie te delen op een professionele manier. Onder de vrouwen is er al veel expertise en gaat het balletje al goed rollen. Bij de mannen is daarentegen  nog veel schroom en dat is begrijpelijk. Het is echter wel zonde dat de goede eigenschappen van dit temperament niet voldoende ruimte en aandacht krijgen waardoor de wereld écht wat mist en niet optimaal gebruik maakt van de mooie talenten die hoogsensitieve mensen te bieden hebben. Tegelijkertijd weten veel mannen niet dat ze beschikken over deze eigenschap en ervaren dan ook vaak alléén de nadelen.  We moeten met z’n allen hoogsensitiviteit niet ophemelen tot een zeer bijzondere eigenschap maar laten we het vooral ook niet onderbelichten. In het bewust maken van persoonlijk ontwikkeling en in bredere zin bewustwording in de maatschappij,  ligt nog een schone taak voor ons. Daar willen we graag tijd en energie in steken want dat vinden we leuk en we krijgen daar een hoop energie van.