Een platform voor hoogsensitieve mannen

We heten jullie welkom op ons nieuwe platform! En jullie, dat zijn hoogsensitieve mannen, of andere geïnteresseerden in hoogsensitiviteit. Het is een begrip dat inmiddels wel gevestigd is, en wordt door psychologen vaak wel algemeen erkend. Maar bij mannen is er nog veel schroom. Veel hoogsensitieve mannen weten niet dat ze over deze eigenschap beschikken, maar ondervinden wel vaak de nadelen ervan.

Daarom besloten wij, twee coaches – beiden hoogsensitief én man – dit nieuwe platform op te richten: Hoogsensitievemannen.nl. Een plaats die speciaal vóór en dóór hoogsensitieve mannen gemaakt is.

Wat is onze visie met het platform?

Onze hoofdreden is dat we hoogsensitieve mannen willen helpen zichzelf te accepteren zoals ze zijn. Dus inclusief alle nadelen die ze ervan kunnen ondervinden. En vervolgens willen we manieren aanreiken om goed voor zichzelf te zorgen.

Op een wat groter plan willen we uitdragen dat de hoogsensitieve man een belangrijke rol speelt in het ter discussie stellen van traditionele mannelijke waarden. Hoezo kan een man niet gevoelig of emotioneel zijn? Dit was eeuwenlang het beeld voor de meerderheid van de mensen. Dit beeld willen we vervangen door een beeld dat zegt dat de man ook sensitief kan zijn en dat dat ook echt een meerwaarde heeft.

Samengevat willen we meer bewustwording, ten eerste op persoonlijk niveau, ten tweede op maatschappelijk niveau.

Wat kun je allemaal doen op het platform?

Het platform is in continue ontwikkeling, op dit moment zijn er wel alvast een aantal tools die je kunt gebruiken. Ze zijn trouwens alle gratis, ze zijn voor jou, om jou verder te helpen.

De Hoogsensitiviteitstest

Om te weten of je – waarschijnlijk – hoogsensitief bent, kun je de Hoogsensitiviteitstest doen. Je kunt de test helemaal anoniem doen, wij slaan de uitkomst niet in onze databank op. Het is optioneel om je uitkomst naar jezelf te mailen, in dat geval slaan wij ook je e-mailadres niet op. De test bevat uit 29 vragen en zal je ongeveer 5 minuten kosten.

De HS mannencirkel

Als je hoogsensitief bent, is het zinvol om er met anderen over te praten. Ervaring uit te wisselen. Om zo een nog beter begrip van je eigenschap te ontdekken. Momenteel is er één groep, die in het oosten van Nederland eenmaal per maand bij elkaar komt.

De Boekentips

Op de pagina met boekentips vind je dé meest waardevolle boeken voor hoogsensitieve mannen. Het bekende boek van Elaine Aron staat erbij, en ook het boek van Tom Falkenstein, Hoogsensitieve Mannen, dat een grote inspiratiebron voor ons is geweest. Naast boeken staan er ook vermeldingen van nuttige en interessante blogs en specifieke blogartikelen.

De Veelgestelde vragen

Erg handig zijn de veelgestelde vragen, waar de meest prangende  vragen over mannen en hoogsensitiviteit beantwoord worden. Als je een vraag hebt die er niet bij staat, stuur ze dan naar ons op via info@hoogsensitievemannen.nl, of gebruik het contactformulier.

Het Verkenningsgesprek

Als laatste is er de mogelijkheid voor een online verkenningsgesprek. In bestek van een half uurtje gaan we dan even de diepte in gaan om te kijken naar je persoonlijke situatie.

Wie zij we?

We zijn Wilko en Arnold,  twee hoogsensitieve coaches die de handen ineen hebben geslagen. Als HSP coach zien en horen we om ons heen dat mannen worstelen met het idee van hoogsensitiviteit en hoe daar mee om te gaan. Lees meer over ons op de Wij zij we-pagina.

Wilko (links) en Arnold (rechts)

In ontwikkeling

Het platform is niet af. We blijven werken aan nieuwe tools, en bouwen intussen veel kennis op in onze artikelen. Heb jij ideeën die je terug zou willen zien op het platform, mail ze naar info@hoogsensitievemannen.nl of geef een reactie in het formulier onderaan deze pagina.

1 gedachte over “Een platform voor hoogsensitieve mannen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *